Æblekage
16. oktober 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Der kommer til at dufte formidabelt af kanel og stjerneanis, når du bager denne kage. Fyldet giver kagen en karamelagtig top, som når nye højder, serveret med blød vaniljeis.
Ingredienser
Udstyr
en springform, ca. 22 cm i diameter
Sådan gør du
Smelt smørret i en lille gryde ved lav varme.
Pisk æg og sukker sammen, til det er hvidt og luftigt. Hæld smørret i, og rør godt. Bland mel og bagepulver i dejen.
Skræl æblet, skær det i små tern, og vend dem i dejen. Hæld dejen i den smurte form. Tænd ovnen på 175°.
Skyl æblerne, skær dem i tynde både, og læg dem oven på dejen i et tæt mønster.
Bland farin, kanel og stjerneanis, og drys det over æblerne. Bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør den let optøede vaniljeis med fløde og vaniljekorn, og servér til den lune æblekage.
Tip!
Kan du ikke finde stødt stjerneanis i supermarkedet, kan du støde hel stjerneanis selv i en morter eller kaffekværn.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Verdens bedste opskrift på æblekage!