Æblehjerter med flødeskum
13. april 2020
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
Sæt et fad små bedårende æblehjerter på kagebordet, når du vil forkæle dem, du holder af. Fyldet af friske æbler i små tern gør kagerne supersaftige og aromatiske. Nyd dem lune med blødt pisket flødeskum og en god kop kaffe eller te.
Ingredienser
Udstyr
Udstyr
Hjerteform med 8 huller eller fast muffinform
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°.
Del æggene i blommer og hvider. Riv smørret i en skål, og pisk det med flormelis. Tilsæt æggeblommerne 1 ad gangen.
Vend mel med vaniljesukker, og sigt det i dejen under omrøring.
Pisk æggehviderne stive, og fold dem i dejen.
Skær æblerne i helt små tern. Vend dem i dejen, og fordel dejen i smurte forme.
Bag kagerne i ovnen på nederste rille i ca. 35 minutter. Lad dem afkøle i formene på en rist.
Pisk fløden til blødt skum.
Drys evt. kager og flødeskum med æblegranulat, og servér, mens kagerne er lune.
Tip!
Bag evt. æblekagerne i almindelige muffinforme, hvis du ikke har hjerteforme. Smagen bliver med garanti lige så god.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk