Æblegløgg med ingefær og timian
24. juli 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Gløgg hører julen til, og denne opskrift med æble, ingefær og timian er et godt bud på julens bedste af slagsen. Servér med calvados og i høje glas, så den fremstår ekstra festlig.
Bemærk
Husk, at gløgg ikke må koge, da alkoholen så fordamper.
Ingredienser
Udstyr
madsnor
Sådan gør du
Skræl ingefær, og skær det i tynde strimler. Bind timiankvistene sammen med madsnor.
Bring forsigtigt æblemost, tranebær, ingefær og timian i kog i en gryde.
Sluk for varmen, og lad blandingen trække i 10 minutter. Smag til med Calvados.
Skyl æblerne, skær dem i tern uden kernehus, og lad dem varme med i gryden.
Sigt evt. krydderier og timian fra. Servér straks med frisk timian og evt. en lakridsrod i glasset.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk