Æbleflæsk med selleri
14. november 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Selleri er en skøn, snasket grøntsag, der gør æbler og løg selskab under det fede flæsk.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg flæsket på en bagerist, og drys det med salt. Lad det trække i 20 minutter.
Tænd ovnen på 180° varmluft. Skær skrællen af sellerien, og skær den i mundrette stykker. Pil løgene, og skær dem i skiver. Skyl æblerne, og skær dem i både. Tag ca. halvdelen af æblerne fra, og fyld resten i en bradepande sammen med selleri og løg.
Sæt flæsk og grønt i ovnen (sæt flæsk øverst),og bag det hele i ca. 45 minutter. Vend flæsket halvvejs, og bland de gemte æblebåde med grøntsagerne i bradepanden.
Servér flæsk med snasket grønt. Top med timian, og giv rugbrød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk