Æbleflæsk med løg, timian og chili
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Æbleflæsk er en gammel fynsk egnsret, der med sin søde frugtsmag i skøn forening med det salte kød stadig er et hit på frokostbordet.
Ingredienser
Sådan gør du
Steg flæsket sprødt og gyldent på en tør pande i 6-7 minutter på hver side. Steg gerne flæskeskiverne ad 2-3 omgange, hvis de ikke kan være på panden samtidig, eller tag flere pander i brug.
Tag flæsket af panden, krydr med salt og peber, og afdryp på fedtsugende papir. Lad panden stå med lidt af fedtet på, og kassér resten.
Pil løg, og skær dem i tynde skiver. Skyl æbler, og skær dem i både uden kernehus.
Steg løg, æbler og timian i stegefedtet på panden i 3-4 minutter, så æblerne stadig har lidt bid. Smag æble-løg-blandingen til med eddike, sukker, salt og peber.
Anret 4-5 skiver stegt flæsk med lidt af løg-æble-blandingen på hver tallerken. Drys med lidt chiliflager, pynt med frisk timian, og servér med groft rugbrød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Verdens bedste opskrift på æbleflæsk!
Powered by Froala Editor