Æbleflæsk med løg og timian

10. november 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Æbleflæsk er en klassiker, og med god grund: Stegt flæsk og en syrlig æblekompot er en himmelsk kombination, som vækker gode minder for mange!

Ingredienser

Sådan gør du

Varm en stor pande op, og fordel flæsket på den. Steg det gyldent og sprødt på begge sider. Hæld fedtet fra flæsket over i en lille gryde.
Pil løgene, og skær dem i tynde både. Skyl æblerne, og skær dem i både. Varm fedtet fra flæskeskiverne op i gryden, og steg løgene, til de er klare. Drys med sukker.
Tilsæt æblerne, og lad dem stege, til de bliver møre og let bløde. Tag gryden fra varmen, og vend plukket timian i. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Anret den stegte flæsk sammen med æblekompotten. Pynt med lidt timian, og servér med rugbrød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du æbleflæsk

Den gamle danske ret, der består af flæsk, æbler og løg er fra Fyn, men uanset hvor du er fra, smager kombinationen herligt. Retten spises ofte til julefrokoster eller med rugbrød til en almindelig frokost. Herunder har vi samlet gode tips til opskriften på æbleflæsk.

  • Du kan sagtens lave æbleflæsk dagen inden. Varm retten op på panden inden servering.
  • Steg endelig ikke æblerne for meget, så de bliver til mos. Der må gerne være bid i.
  • Skal det gå stærkt og være lidt billigere, kan du lave æbleflæsk med bacon.
  • Du kan godt stege flæsken i ovnen, men du skal bruge fedtet til at stege løg og æbler i, så panden er det oplagte valg.
  • Har du ikke frisk timian, kan du drysse lidt purløg over, eller helt undlade krydderurterne.

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar