Æbleflæsk med æblekomplot

En sød, sprød og krydret æbleflæsk med sød kompot, der smager så himmelsk, at selv grisene danser under æbletræerne. Server f.eks. retten til den årlige julefrokost.

Æbleflæsk med æblekomplot
0-30 min.

(0)

6. august 2019 af Carsten KysterFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Æbleflæsk

korianderrødder
5
hvidløg
3 fed
salt
1 tsk.
hele hvide peberkorn
10
færdigstegt ribbenssteg
400 g
olivenolie
1 spsk.
rørsukker
100 g
fiskesauce
2 spsk.
brøndkarse

Æblekompot

æbler
4
løg
1
hvidløg
3 fed
eddike
1 dl
sukker
1 spsk.

Sådan gør du

Æbleflæsk

Stød korianderrod og hvidløg med salt i en morter, tilsæt peberkorn lidt efter lidt, og stød dem sammen til en fin pasta.
Skær ribbensstegen i tynde skiver, og steg dem sprøde i olie på en varm pande i ca. 3-4 minutter, tilsæt korianderpastaen, og lad den stege med i 2 minutter.
Hæld sukkeret på panden, og lad den karamellisere. Tilsæt fiskesaucen, og vend godt sammen.
Læg grisen på et stykke bagepapir, så den kan køle ned.

Æblekompot

Skræl æblerne, og hak dem groft. Hak løg og hvidløg, og hæld æbler og løg i en gryde sammen eddike og sukker, bring det i kog, og lad det simre i ca. 45 minutter, indtil det er mørt.
Blend det til en fin masse med en stavblender, smag til med salt og peber, og køl ned.
Lav en portionsanretning i små glas med æblekompot i bunden, så æbleflæsk og pyntet med brøndkarse.

Tip!

Korianderrødder smager sødere og mindre parfumeret end korianderblade. Kan du ikke skaffe rødderne så brug korianderfrø.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'