Æbleflæsk med æblekomplot
En sød, sprød og krydret æbleflæsk med sød kompot, der smager så himmelsk, at selv grisene danser under æbletræerne. Server f.eks. retten til den årlige julefrokost.

0-30 min.
(0)
6. august 2019 af Carsten KysterFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
Æbleflæsk
- korianderrødder
- 5
- hvidløg
- 3 fed
- salt
- 1 tsk.
- hele hvide peberkorn
- 10
- færdigstegt ribbenssteg
- 400 g
- olivenolie
- 1 spsk.
- rørsukker
- 100 g
- fiskesauce
- 2 spsk.
- brøndkarse
Æblekompot
- æbler
- 4
- løg
- 1
- hvidløg
- 3 fed
- eddike
- 1 dl
- sukker
- 1 spsk.
Sådan gør du
Æbleflæsk
Stød korianderrod og hvidløg med salt i en morter, tilsæt peberkorn lidt efter lidt, og stød dem sammen til en fin pasta.
Skær ribbensstegen i tynde skiver, og steg dem sprøde i olie på en varm pande i ca. 3-4 minutter, tilsæt korianderpastaen, og lad den stege med i 2 minutter.
Hæld sukkeret på panden, og lad den karamellisere. Tilsæt fiskesaucen, og vend godt sammen.
Læg grisen på et stykke bagepapir, så den kan køle ned.
Æblekompot
Skræl æblerne, og hak dem groft. Hak løg og hvidløg, og hæld æbler og løg i en gryde sammen eddike og sukker, bring det i kog, og lad det simre i ca. 45 minutter, indtil det er mørt.
Blend det til en fin masse med en stavblender, smag til med salt og peber, og køl ned.
Lav en portionsanretning i små glas med æblekompot i bunden, så æbleflæsk og pyntet med brøndkarse.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner
Se også: Gammeldags opskrift på æbleflæsk
Powered by Froala Editor