Æblecrumble-snitter med karamel

12. april 2022 af .

Foto: Stine Christiansen

Lag på lag på ... Jo flere lag, desto bedre, lyder mantraet her, hvor den gammeldags æblecrumble er blevet moderniseret og er kommet i festligt lag. Blandt andet får den selskab af en yderst uimodståelig karamelsauce.

Bemærk
Køletid: 2 timer eller natten over.

Ingredienser

Udstyr

Udstyr
1 bageform, ca. 20 x 20 cm

Sådan gør du

Smelt smørret ved lav varme. Tænd ovnen på 160°, og beklæd formen med bagepapir. Bland smør, sukker og salt i en skål. Tilsæt mel, og rør dejen ensartet.
Pres dejen jævnt ned i bunden af kageformen, og forbag kagebunden i ovnen i 15 minutter. Skru ovnen op på 175°, når du har taget bunden ud.
Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i ½ cm tykke skiver. Bland mel, sukker, kanel og muskatnød i en stor skål, og vend æblerne i. Fordel æblerne jævnt på den varme kagebund, og pres dem let mod bunden.
Bland havregryn, brun farin, kanel, mel og salt i en skål. Hak mandlerne groft, og vend dem i. Skær smørret i små tern, og ælt dem i melblandingen til en crumble. Fordel crumblen oven på æblefyldet.
Bag kagen i ovnen i 30-35 minutter, til crumblen er gyldenbrun. Lad kagen afkøle i mindst 20 minutter, før den sættes på køl i 2 timer eller natten over.
Smelt sukker i en tykbundet gryde under omrøring. Skru ned for varmen, og tilsæt smør under omrøring. Tilsæt piskefløden, og rør igen, til massen er ensartet og begynder at boble.
Lad karamellen simre i 1 minut, og fyld den på kande. Anret små kvadratiske stykker kage enkeltvis eller lag på lag som her. Hæld karamellen over kagen, når den serveres.

Tip!

Drys evt. et lille nip havsalt over karamellen efter anretning.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar