Æblecrumble med rugbrød
27. januar 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Maria Warnke Nørregaard
Begynder rugbrødet at blive kedeligt? Du kan smuldre dem og bruge i en klassisk æblecrumble. Rugbrødet giver et lækkert og lidt anderledes tvist til den populære kage.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Blend rugbrødet fint i en blender.
Bland rugbrød, havregryn, mel, sukker og smør sammen til en smuldret dej med fingrene i en skål.
Fordel halvdelen af dejen i en ovnfast form, og bag den i ovnen i 8 minutter.
Skyl æblerne. Skær æblerne i skiver, og vend dem med kanel og kardemomme. Fordel æblerne i formen.
Smuldr resten af dejen over æblerne. Bag kagen i ovnen i ca. 18 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk