Æblecrumble med nougat og hasselnødder
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Lækker æblecrumble med blød nougat og knasende nødder. Den er både god og nem at lave.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland havregryn, sukker og små stykker kokosolie. Smuldr det med fingrene til en grynet blanding uden at ælte det sammen.
Hak nødder groft, og skær nougat i tern. Bland begge dele i dejen, stadig uden at ælte.
Skær æbler i tynde både uden kernehus. Fordel dem i et 3 cm tykt lag i et smurt ovnfad. Vend evt. æblerne med æblesirup.
Drys havregrynsblandingen over æblerne. Bag kagen i en 185° varm ovn i ca. 25 minutter, til den er gyldenbrun, og æblerne er møre.
Servér lun med flødeskum eller is.
Tip!
Kokosolie har en særlig smag, der er rigtig god i kager, men du kan sagtens bruge smør i stedet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk