Æblecrumble med havregryn og kokos
30. august 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
En god æblecrumble er nem at lave og smager fantastisk. Denne variant er med havregryn og kokos, der både giver en dejlig struktur og skøn eksotisk smag.
Ingredienser
Udstyr
en tærteform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Skær smørret i tern, og hæld alle ingredienser til smuldredejen i en foodprocessor eller blender.
Blend det hurtigt sammen til en lidt grov smuldredej. Alternativt kan du lægge alle ingredienserne i en skål og smuldre smørret med fingrene.
Skyl og halvér æblerne, og fjern kernehuset. Skær æblerne i grove stykker.
Vend dem i sukker og kanel. Læg æblerne i en smurt tærteform. Hak hasselnødder eller mandler groft, og drys dem over æblerne.
Fordel smuldredejen ovenpå. Bag kagen i ovnen i 20-25 minutter ved 225°, til den er sprød og gylden, og æblerne er møre.
Tip!
Smuldredejen kan bruges til mange slags frugt, fx blommer, pærer eller bær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk