Æblecrumble med brombær

Server æblecrumblen rygende varm – den smager bedst helt nybagt!

Bemærk
Hviletid, dej: 1-2 timer på køl. Ovntid: Ca. 25 minutter.

Ingredienser

Udstyr

fire små ovnfaste skåle/forme

Sådan gør du

Kom hvedemel, rugmel, smør, sukker, kanel og kardemomme i en blender, og blend det forsigtigt sammen.
Saml til sidst dejen med hænderne. Har du ikke en blender, kan du i stedet smuldre alle ingredienserne godt sammen i en skål med hænderne. Lad dejen hvile i køleskabet i 1-2 timer.
Skær æblerne i tern. Hak mandlerne groft. Bland æbler, mandler, frosne brombær og havregryn sammen, og fordel det i små ovnfaste skåle.
Smuldr eller riv den kolde smuldredej over æbleblandingen. Dæk skålene med husholdningsfilm, og sæt dem i fryseren. Du kan også bage kagerne nu (se trin 6).
Tag skålene med æblecrumble ud af fryseren, mindst 2 timer før de skal i ovnen.
Sæt dem i ovnen ved 200° i ca. 25 minutter, til desserterne er gyldne og sprøde på toppen. Serveres helt nybagte med en kugle vaniljeis til.

Tip!

Lav gerne æblecrumblen klar et par dage i forvejen, og sæt den i fryseren. Så skal den blot bages i ovnen, når dine gæster er klar til desserten.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar