Æblecrumble med blåbær, mandler og Bastogne-kiks
28. september 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
Små fine kager med æblecrumble, hvor toppingen består af havregryn, mandler og Bastogne-kiks – det giver den sprødeste og lækreste overflade, som dækker over en blød og dejlig blanding af æbler og blåbær nedenunder.
Ingredienser
Udstyr
små portionsforme eller et tærtefad
Sådan gør du
Skyl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i mellemstore tern. Riv skallen, og pres saften af citronen.
Bland æbletern sammen med blåbær, citronsaft, citronskal og sukker.
Smør portionsforme eller tærtefad godt, og fordel æbleblandingen heri.
Læg kiksene i en frysepose, og knus dem med en kagerulle. Hak mandlerne groft.
Bland kiks og mandler med havregryn, mel, kanel og vaniljesukker. Smelt smørret, og rør det i.
Fordel blandingen oven på frugten i et jævnt lag. Bag kagerne i ovnen ved 200° i 20-30 minutter, til dejen er sprød.
Servér kagerne lune, evt. med cremefraiche eller vaniljeis til.
Tip!
Du kan godt bruge frosne blåbær, men så bliver kagerne mere fugtige, end hvis du bruger friske. I stedet for æble kan crumblekagerne også laves med andre frugter, fx pære/brombær eller skovbær fra frost.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk