Æbleboller med hasselnødder
11. september 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Her får du saftige og smagfulde boller, som er nemme at røre sammen om aftenen og bage dagen efter.
Bemærk
Hævetid: I alt 8½ time
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren i en røreskål. Tilsæt vand, og rør rundt, til gæren er opløst. Tilsæt yoghurt, honning, kanel og revet æble, og rør rundt. Tilsæt herefter havregryn, grahamsmel, hvedemel og salt, og rør dejen sammen, til den er ensartet og har konsistens som tyk havregrød.
Dæk skålen med husholdningsfilm eller et låg, og sæt dejen på køl i mindst 8 timer.
Tag den kolde dej ud fra køl. Form dejen til rustikke boller ved hjælp af to skeer, som dyppes i vand. Fordel bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket med et viskestykke i 30 minutter.
Tænd ovnen på 225°. Pensl æblebollerne med sammenpisket æg, og drys med hasselnøddeflager og perlesukker. Bag bollerne i ovnen i 15-17 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl dem på en bagerist før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk