Æble- og havrescones
1. juni 2018
af
David Frenkiel og Luise Vindahl.
Foto: David Frenkiel og Luise Vindahl
Lækre, glutenfri og veganske scones med æble og havremel. De søde og lidt kageagtige scones kan smækkes sammen på et øjeblik, så du nemt og hurtigt kan servere dem til morgenmad eller en god brunch!
Ingredienser
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 230°, og stil en bageplade ind i den. Bland de tørre ingredienser i en stor skål.
Skær kokosolien i små terninger, og gnid den ud i melblandingen sammen med mandelsmørret, til blandingen har konsistens som rasp.
Tilsæt sojayoghurt og æbler, og rør rundt med en trægrydeske, til dejen har samlet sig nok til, at du kan bruge fingrene. Den kan smuldre lidt, men burde hænge sammen – undgå at overælte dejen, da det vil få de færdige scones til at blive hårde.
Tilsæt en smule ekstra yoghurt, hvis dejen virker for tør, eller lidt mel, hvis den virker for våd.
Tryk dejen flad på et let meldrysset køkkenbord, til den er ca. 25 cm i diameter og 2½ cm tyk. Stik den ud til så mange scones som muligt med en udstiksform på 7½ cm eller et glas. Saml dejresterne, og gentag processen, til der ikke er mere dej tilbage.
Læg bagepapir på den forvarmede bageplade, og anbring de ubagte scones på den. Bag dem i 15-16 minutter, eller til de er sprøde udenpå, men stadig en smule fugtige indeni.
Flæk de færdigbagte scones, og smør dem med hjemmelavet frugtkompot eller marmelade. Spis dem, mens de stadig er varme. Der er intet, der slår disse scones, når de er nybagte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Klassiske scones med kærnemælk
Powered by Froala Editor