Æble-brombær-crumble
21. januar 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Æble-brombær-crumble med mandler og havre er en skøn og uimodståelig dessert, som nemt kan bikses sammen, mens du hyggesnakker med dine gæster. Efter et kvarter i ovnen er den klar til at blive spist.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Skær æblerne i både. Fordel dem i et ovnfast fad sammen med brombær, og drys med halvdelen af sukkeret.
Bland resten af sukkeret med havregryn, hvedemel og mandelflager. Smuldr smørret heri, og fordel blandingen over frugten.
Bag crumblen i ovnen i ca. 15 minutter, til overfladen er gylden og sprød.
Servér crumblen lun, evt. med en skefuld græsk yoghurt til.
Tip!
Byt evt. brombærrene ud med hindbær eller friske abrikoser. Drys lidt mindre sukker over den friske frugt, hvis du bruger frugt eller bær, der i forvejen smager meget sødt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også vores gode opskrift på æblecrumble med marcipan