Abrikostærte med mandler
25. november 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
De søde og let parfumerede abrikoser er endelig i sæson, så brug bare løs af dem!
Bemærk
Hviletid, mørdej: 1½ time
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform, 22 cm i diameter
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en skarp kniv. Rør vaniljekorn, smør, flormelis og salt sammen med en elpisker i en skål. Rør ægget i. Tilsæt mandel- og hvedemel, og ælt forsigtigt dejen sammen. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd tærteformen med dejen. Du skal kun bruge ca. halvdelen af mørdejen – gem resten på køl eller i fryseren til en anden god gang. Sæt tærtebunden i fryseren i ½ time.
Tænd ovnen på 175°. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud med en skarp kniv, og pisk dem sammen med smør, sukker og salt i en skål med en elpisker. Tilsæt æg, og pisk det sammen. Rør mandelmel og likør i cremen, til den er ensartet.
Smør mandelcremen jævnt ud i bunden af den kolde tærte. Skyl abrikoserne, skær dem i halve, fjern stenen, og skær hver abrikos i 4 både. Fordel abrikoserne oven på mandelcremen, og pres dem let ned. Drys med mandelsplitter.
Bag tærten i ovnen i 35 minutter, til den er gylden, og tærtebunden er gennembagt.
Servér tærten lun, eller afkøl den på en bagerist. Du kan også sætte tærten på køl i et par timer, så den bliver mere fast. Sigt lidt flormelis over tærten lige inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk