Abrikossnitter med kransekagemasse

24. august 2021 af .

Foto: columbus leth

Søde og saftige snitter, der passer perfekt til en god kop kaffe. Vælg gerne en cremet marmelade uden klumper, så den er let at sprøjte ud på kagen.

Bemærk
Hviletid, mørdej: 30 minutter

Ingredienser

Udstyr

1 stor bageform, 33 x 23 cm

Sådan gør du

Bland mel, flormelis, vaniljesukker og salt sammen i en skål. Skær det kolde smør i små tern, og smuldr det i melblandingen med fingrene. Saml dejen med æggeblommen. Pak dejen ind i film, og læg den på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 180°. Tag dejen ud fra køl, og rul den ud til en stor firkant med en tykkelse på ca. 1 cm, der passer til formen. Læg bagepapir i formen, og læg dejen ned i formen. Tryk den ud, så den ligger i et jævnt lag. Prik bunden med en gaffel, og bag den i ovnen i 10-15 minutter, til den er let gylden – den skal ikke være gennembagt.
Riv marcipanen groft, og pisk den sammen med sukker og æggehvide i en skål til en tyk masse. Fyld kransekagemassen i en sprøjtepose med stor, rund tylle.
Fyld abrikosmarmeladen i en sprøjtepose med en lille, rund tylle.
Sprøjt kransekagemassen ud på den forbagte bund i skrå striber. Sprøjt derefter abrikosmarmeladen ud i fugerne imellem kransekagestriberne.
Hak mandler fint, og drys dem over. Bag kagen i ovnen i 20 minutter, til kransekagestriberne er let gyldne. Afkøl kagen helt på en bagerist. Sæt den evt. på køl i 1 time.
Løft forsigtigt kagen op af formen, og skær kanten af kagen hele vejen rundt. Skær kagen i ca. 16 firkantede snitter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar