Abrikoskage med timian og cremefraiche
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
De friske abrikoser bliver endnu sødere og mere fyldige i smagen, når de bages med i en simpel kage.
Ingredienser
Udstyr
en lille bradepande, ca. 25 x 19 cm
Sådan gør du
Skyl abrikoserne, halvér dem, og fjern stenen.
Smør bradepanden med smør, og drys med sukker. Drys mandelflagerne ud på bunden af bradepanden.
Fordel de halve abrikoser i bradepanden med skærefladen opad. Tænd ovnen på 180°.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æg sammen med sukker og vaniljekorn, til det bliver hvidt og luftigt. Smelt smørret i en lille gryde ved svag<br />
varme.
Bland mel sammen med bagepulver og salt, og rør det forsigtigt i æggemassen. Vend det smeltede smør i, og hæld dejen over abrikoserne.
Bag kagen i ovnen i ca. 40 minutter. Lad kagen afkøle i bradepanden på en bagerist, og løsn kanterne med en kniv. Læg en bageplade over bradepanden, og vend kagen ud på pladen.
Servér kagen drysset med flormelis og lidt timianblade og med cremefraiche til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk