Abrikosis
15. november 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Fyld fryseren med hjemmelavet is, så er du klar, når solen skinner udenfor. Fordelen med at lave sin egen is er, at man kan smagsætte den, lige som man har lyst. Her får abrikoserne selskab af lime, som giver de søde frugter et syrligt modspil.
Bemærk
Frysetid: Mindst 8 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skyl abrikoserne, halvér og udsten dem. Fordel dem i et ovnfast fad.
Skyl limefrugten. Riv skallen fint, og pres saften ud over abrikoserne. Drys 40 g sukker over abrikoserne. Bag abrikoserne i ovnen i 15 minutter.
Lad abrikoserne køle af, og blend dem derefter til en jævn puré med en stavblender.
Pisk æggeblommerne luftige sammen med sukker og vanilje med en elpisker i en skål. Tilsæt abrikospuréen, og pisk det sammen.
Pisk fløden luftig i en anden skål med en elpisker. Vend fløden i skålen med æggeblommemassen med en dejskraber.
Hæld massen på en ismaskine, og kør den, indtil den begynder at blive fast. Hæld massen i en plastikbøtte. Sæt isen i fryseren i mindst 8 timer.
Servér isen i små skåle med hindbær, kokoschips og citronmelisse.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk