Abrikoser stegt i honning og citron med vaniljeis
11. september 2020
af
Mikkel Karstad.
Foto: Aller Media
Desserttid! Og hvorfor ikke grille den? I hvert fald kan du grille abrikoserne, der får en mere intens smag efter en tur på varmen.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl abrikoser, halvér dem, og fjern stenene.
Varm en pande op direkte på en grill eller på gløder i et bål.
Smelt lidt honning på den varme pande. Steg abrikoserne på skæresiden i honningen, når den begynder at bruse op og karamelliserer.
Tilsæt citronsaft og citronskal efter 30 sekunder, og steg videre i yderligere 1 minut, indtil det tykner og bliver til en let sirup.
Hak mandler, og vend dem forsigtigt i blandingen på panden.
Servér abrikoserne varme med is og spiselige blomster på toppen.
Tip!
Skal det være rigtig italiensk, skal du have fat i fior de latte-mælkeis. Fior di latte er en halvblød friskost, der minder om bøffelmozzarella.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk