Abrikos-clafoutis
20. juni 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Lene Samsø
Den franske kage er både let og cremet på en og samme tid. Her kommer den i en ægte sommerversion med friske abrikoser.
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform, ca. 26 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180° varmluft. Flæk vaniljestangen, og skrab kernerne ud med en skarp kniv.
Pisk vaniljekorn, æg og sukker i en skål med et piskeris. Sigt melet i, og pisk dejen sammen.
Tilsæt cremefraiche, mælk og likør, og pisk dejen, til den er jævn og ensartet.
Smør en tærteformen med smør. Halvér og udsten abrikoserne.
Fordel dejen i tærteformen, og tryk abrikoserne let ned i dejen. Top med mandelflager, og bag kagen i ovnen i 30-40 minutter.
Drys den varme kage med flormelis, og servér med cremefraiche eller vaniljeis.
Tip!
Lav også clafoutis med ferskner, kirsebær, æbler, pærer eller andre faste frugter eller bær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk