Abrikos-caprese med skinke og grillede brød

Denne lækre caprese er en uhøjtidelig anretning med masser af farver.

Abrikos-caprese med skinke og grillede brød
0-30 min.

(1)

31. maj 2018 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer
lufttørret skinke
8 skiver
abrikoser
4
friske mozzarellakugler (gerne bøffelmozzarella)
1
frisk basilikum
½ potter
olivenolie
2 spsk.
balsamicoeddike
1 spsk.
salt
peber
hasselnøddekerner
25 g

Grillede brød med hvidløg

fuldkornsflutes
8 skiver
olivenolie
1 spsk.
hvidløg
1 fed

Sådan gør du

Anret skinken på et fad. Skyl og halvér abrikoserne, fjern stenen, og skær abrikoserne i både. Dup mozzarellaen tør, og riv den i stykker med fingrene. Fordel abrikosbåde, mozzarella og basilikumblade mellem skinken.
Dryp anretningen med olivenolie og balsamico, og krydr med salt og peber. Pas på med at salte for meget, da skinken også er salt.
Rist hasselnødderne på en tør pande i ca. 5 minutter, til de begynder at dufte. Tag dem af panden, og nulr de løse skaller af. Hak nødderne groft, og drys dem over salaten

Grillet brød

Pensl brødskiverne med lidt olivenolie, og grill dem hårdt på en varm grillpande, til brødet får tydelige grillstriber på begge sider. Gnid brødskiverne med et overskåret hvidløgfed
Stil fadet med abrikos-caprese og de grillede brødskiver på bordet, og lad gæsterne selv forsyne sig.

Tip!

En klassisk caprese er skiver af tomat og mozzarella pyntet med basilikumblade – men denne version med abrikos og skinke er også skøn!

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'