Abrikos-caprese med skinke og grillede brød
Denne lækre caprese er en uhøjtidelig anretning med masser af farver.

0-30 min.
(1)
31. maj 2018 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Ingredienser
personer
- lufttørret skinke
- 8 skiver
- abrikoser
- 4
- friske mozzarellakugler (gerne bøffelmozzarella)
- 1
- frisk basilikum
- ½ potter
- olivenolie
- 2 spsk.
- balsamicoeddike
- 1 spsk.
- salt
- peber
- hasselnøddekerner
- 25 g
Grillede brød med hvidløg
- fuldkornsflutes
- 8 skiver
- olivenolie
- 1 spsk.
- hvidløg
- 1 fed
Sådan gør du
Anret skinken på et fad. Skyl og halvér abrikoserne, fjern stenen, og skær abrikoserne i både. Dup mozzarellaen tør, og riv den i stykker med fingrene. Fordel abrikosbåde, mozzarella og basilikumblade mellem skinken.
Dryp anretningen med olivenolie og balsamico, og krydr med salt og peber. Pas på med at salte for meget, da skinken også er salt.
Rist hasselnødderne på en tør pande i ca. 5 minutter, til de begynder at dufte. Tag dem af panden, og nulr de løse skaller af. Hak nødderne groft, og drys dem over salaten
Grillet brød
Pensl brødskiverne med lidt olivenolie, og grill dem hårdt på en varm grillpande, til brødet får tydelige grillstriber på begge sider. Gnid brødskiverne med et overskåret hvidløgfed
Stil fadet med abrikos-caprese og de grillede brødskiver på bordet, og lad gæsterne selv forsyne sig.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner