Åbne fastelavnsboller med hindbær og marcipan

21. februar 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

I en åben fastelavnsbolle laves en fordybning i dejen i stedet for at lukke dejen om fyldet. De er nemme at lave og smager herligt!

Bemærk
Hævetid, i alt: 1 time og 15 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gæren ud i lunet mælk i en skål. Tilsæt salt, sukker og æg, og rør godt sammen med en elpisker i en skål. Smuldr smørret i halvdelen af melet i en skål, og rør det i gærblandingen.
Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt igennem, til den er blød og smidig, men stadig lidt klistret. Lad dejen hvile tildækket i 45 minutter.
Del dejen i 12 lige store stykker. Tril dem til boller, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lav en god fordybning i midten af hver bolle med fingrene.
Vend hindbærrene i sukker i en skål, og fordel dem i fordybningerne sammen med revet marcipan. Pensl kanten med sammenpisket æg, og lad bollerne hæve til dobbelt størrelse i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°, og bag fastelavnsbollerne i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl let på en bagerist.
Rør en glasur af flormelis og hindbærsaft i en skål, og pynt fastelavnsbollerne med glasuren. Nyd dem lune og friskbagte.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar