Åbne fastelavnsboller med hindbær og marcipan
21. februar 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
I en åben fastelavnsbolle laves en fordybning i dejen i stedet for at lukke dejen om fyldet. De er nemme at lave og smager herligt!
Bemærk
Hævetid, i alt: 1 time og 15 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i lunet mælk i en skål. Tilsæt salt, sukker og æg, og rør godt sammen med en elpisker i en skål. Smuldr smørret i halvdelen af melet i en skål, og rør det i gærblandingen.
Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt igennem, til den er blød og smidig, men stadig lidt klistret. Lad dejen hvile tildækket i 45 minutter.
Del dejen i 12 lige store stykker. Tril dem til boller, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lav en god fordybning i midten af hver bolle med fingrene.
Vend hindbærrene i sukker i en skål, og fordel dem i fordybningerne sammen med revet marcipan. Pensl kanten med sammenpisket æg, og lad bollerne hæve til dobbelt størrelse i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°, og bag fastelavnsbollerne i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl let på en bagerist.
Rør en glasur af flormelis og hindbærsaft i en skål, og pynt fastelavnsbollerne med glasuren. Nyd dem lune og friskbagte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk