Abemad – frugtsalat med råcreme

Den friske frugtsalat med råcreme var især populær i 80'erne, men den holder altså stadig! Du skal kun bruge 4 ingredienser for at lave råcremen, og til frugtsalaten kan du bruge din yndlingsfrugt.

Abemad – frugtsalat med råcreme
0-30 min.

(6)

January 21, 2022 af Julie HeyFoto: Bjørn Jakobsen

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Du behøver ikke at bruge mango, æbler, jordbær og bananer. Du kan bruge lige den frugt, du har lyst til. Prøv f.eks. også med citrusfrugter, blommer eller vindruer.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du råcreme til frugtsalat

Herunder har vi samlet en masse gode tips og tricks til opskriften på råcreme til frugtsalat.

Hvad er råcreme?

Råcreme består af æggeblommer, sukker og fløde. Først piskes æg og sukker til æggesnaps, hvorefter det vendes med pisket flødeskum. Cremen er altså ikke opvarmet, deraf navnet råcreme. Råcreme kan spises til frugt, som i opskriften på abemad herover, men den er også god til kager og desserter.

Hvordan laver man råcreme?

Det tager ikke mange minutter at bikse en lækker råcreme sammen, for den skal hverken opvarmes eller andet besværligt – cremen skal blot piskes sammen, og så er der serveret. I nogen opskrifter piskes fløden sammen med æggemassen, uden at den piskes til flødeskum først. Vi anbefalder, at du pisker fløden til skum først, for så bliver den ekstra cremet og lækker. Skal den smage meget ad vanilje, kan du bruge vaniljepulver eller kornene fra en halv vaniljestang.

Opskriften ovenover kan skaleres op og ned, afhængigt af hvor mange personer du skal lave råcreme til. Denne opskrift er til 4 personer og giver en passende mængde råcreme til frugtsalat, også kaldet abemad.

Hvorfor hedder det abemad?

I 80'erne blev frugtsalat kaldt abemad, og det gør det også stadig af nogen. Abemad giver associationer til frugt, som aberne spiser rigtig meget af, deraf navnet.

Frugtsalat med flødeskum

Frugtsalat skal traditionelt serveres med råcreme og evt. et drys chokolade, men nogen foretrækker at servere den med flødeskum. Flødeskum er knapt så sød, som råcreme er. Ønsker du udelukkende at bruge flødeskum, kan du blot piske fløden til skum og servere den ved siden af, så folk selv kan fange an. Har du overpisket dit flødeskum? Se vores geniale tip i videoen ovenover.

Vaniljecreme til frugtsalat

Vaniljecreme, også kaldet kagecreme, er en del tykkere end råcreme, men cremen kan sagtens serveres til frugtsalat. Cremen kan med fordel tilberedes i god tid. Her kan du finde en god grundopskrift på vaniljecreme.

Sund frugtsalat

I vores optik er der ikke noget, der som sådan er sundt og usundt, men hvis du leder efter en mere mættende variant af frugtsalaten, som også sagtens kan serveres til morgenmad, har vi et godt tip. Du kan nemlig købe skyr eller yoghurt med vaniljesmag, som du kan spise med friskt frugt og måske en anelse chokolade – det smager skønt og minder meget om smagen, du kender fra abemad.

Sæsonvarieret frugtsalat

Du kan sagtens servere abemad året rundt. Du kan nemlig blot vælge de bær og frugter, der er i sæson netop nu. Om sommeren er det oplagt at bruge friske bær, og i efteråret er frugt som æbler og pærer, der er overalt på træerne og i supermarkedet.

Portionsanrettet abemad

Vil du servere frugtsalat som dessert, kan du servere den i små glas, så den ser mere pæn og elegant ud. Se blot her.

Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'