3 x kryddersmør
8. oktober 2019
af
Kristine Høeg.
Foto: Line Falck Christensen
En hjemmelavet kryddersmør smager skønt til f.eks. grillmad. Du kan nemt variere smagen på smørret – prøv eksempelvis en god bearnaisesmør eller en med hvidløg, citron og rosmarin.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil bladene fra estragonen, og hak dem fint. Hak skalotteløg meget fint.
Rør begge dele i det bløde smør, og smag til med et par dråber hvidvinseddike og evt. lidt flagesalt.
Kom smørret i en frysesikker plastbøtte eller pak det grundigt ind i plastfilm, og læg smørret i fryseren.
Pil bladene fra rosmarinen, og hak dem fint. Riv hvidløgsfeddene på et groft rivejern. Riv skallen af citronen.
Rør det hele i det bløde smør, og smag til med lidt flagesalt.
Kom smørret i en frysesikker plastbøtte eller pak det grundigt ind i plastfilm, og læg smørret i fryseren.
Varm ovnen op til 200°. Kom hasselnødderne i et lille fad, og rist dem i ovnen i 10 minutter.
Afkøl nødderne, og gnid skindet af. Hak nødderne fint. Pil bladene af salvien, og hak dem fint.
Rør nødder og salvie i det bløde smør, og smag til med flagesalt og peber. Kom smørret i en frysesikker plastbøtte eller pak det grundigt ind i plastfilm, og læg smørret i fryseren.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk