Wokret med kylling og sprøde grøntsager

Wokret med kylling og sprøde grøntsager er nemt, hurtigt og billigt at lave, så gør den til en del af den faste madplan!

Ingredienser

Sådan gør du

Kog risene efter anvisningen på pakken.
Skær kyllingekødet i strimler. Pil rødløgene, og skær dem i både. Skræl gulerødderne, halver dem på langs, og skær dem i 2 mm tynde skiver på skrå. Skær peberfrugten ud i trekantede stykker.
Halver cherrytomaterne. Skræl ingefærstykket, og skær det i tynde strimler. Pil hvidløget, og skær det i tynde skiver.
Varm olien op i en wok eller (sautere)pande. Steg kyllingekødet hurtigt på alle sider. Tilsæt alle grøntsagerne undtagen cherrytomater, hvidløg og ingefær, og lad det stege i 5 minutter under konstant omrøring. Tilsæt ingefær og hvidløg, og lad det svitse med et øjeblik.
Rør majsstivelse ud i sojasauce, og hæld det i wokken samtidig med cherrytomaterne. Kog retten godt igennem under omrøring, og servér den direkte fra wokken med ris til. Pynt med koriander.

Tip!

Brug de grøntsager, du har ved hånden, når du laver wokmad. Her har vi brugt rødløg, gulerod og peberfrugt, men du kan også bruge fx porrer, spids- eller hvidkål, blomkål, bønner, broccoli, selleri, pastinakker, jordskokker, persillerødder, forårsløg, sukkerærter, squash og auberginer.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek Christensen