Wok med nudler og oksekød

De lækre oksekødsstrimler stjæler hele showet i denne wokret med nudler. De smager så godt, at du nærmest kunne spise dem som slik. Husk at lade kødet marinere i mindst 12 timer.

Bemærk: Marineringstid: 12-24 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg kødet i en frysepose sammen med sojasauce, sesamolie og kokossukker. Rist sesamfrøene på en tør pande, og lad dem køle af.
Hæld dem i posen sammen med revet hvidløg og revet ingefær. Bind en knude på posen, og massér marinaden ind i kødet. Læg posen i køleskabet i 12-24 timer.
Pres saften af limefrugten. Fjern kernerne fra chilien, og hak den helt fint. Rør limesaft og chili sammen med de øvrige ingredienser til dressingen.
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem i koldt vand, så de ikke klistrer sammen. Vend nudlerne med dressingen i en skål.
Skræl gulerødderne, og skær dem i pinde. Snit spidskålen i tynde bånd. Skær bunden af aspargesbroccolien, og del dem i mindre stængler. Overhæld dem med kogende vand, og lad det stå et par minutter, inden vandet sies fra.
Vend grøntsagerne sammen med nudlerne. Rens forårsløg, snit dem i skiver. Pluk koriander. Sæt forårsløg og koriander til side.
Opvarm en wok til meget høj varme, og steg oksekødsstrimlerne ad flere omgange, så der ikke kommer for meget væde fra kødet i wokken.
Bland oksekødsstrimlerne i nudelsalaten. Top med forårsløg og koriander, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling, Skovdal Nordic