Wok med ingefærmarineret svinekam, broccoli og spidskål

Wokretter er nemme at lave. Denne version er med svinekam, broccoli og spidskål, men du kan bruge lige de grøntsager, du har i køleskabet, og dermed også undgå madspild.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær svinekammen i tern på ca. 2 x 2 cm (skær eventuelt fedt fra). Læg kødternene i en skål.
Skræl ingefærstykket, og riv det fint. Bland ingefær, sojasauce og sesamolie i en skål.
Halvér limefrugterne, og pres saften. Pil hvidløget, og hak det fint. Rør limesaft og hvidløg i ingefærmarinaden. Hæld ingefærmarinaden over kødet i skålen, og sæt det i køleskabet.
Skyl broccolien. Skær den i små buketter. Fjern det yderste lag af forårsløgene, og skyl dem. Skær dem i stykker på 2 cm.<br /> Fjern de yderste blade fra spidskålen. Skær spidskålen over på langs, og skær den hårde stok i midten væk. Snit spidskålen i meget tynde strimler. Skyl sukkerærterne, og skær dem i strimler på langs.
Opvarm en wok, til den er meget varm. Hæld lidt vindruekerneolie i wokken, og steg svinekødet lidt ad gangen. Hver portion kød skal stege i ca. 5-6 minutter, mens du vender det rundt med en palet. Læg kødet til side, efterhånden som det er stegt.
Hæld igen lidt olie i wokken, og steg broccolibuketter og sesamfrø i 1 minut.
Tilsæt forårsløg og sukkerærter, og lad dem stege med i 2 minutter. Hæld alt det stegte kød tilbage i wokken, og vend det hele godt sammen.
Lige før servering vendes den snittede spidskål i wokretten sammen med sojasauce.

Tip!

Hvis man ikke har en wok, kan man sagtens bare stege kødet og grøntsagerne på en almindelige stegepande med høje kanter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina hastoft