Vietnamesiske sommerruller

Friske forårsruller med masser af laks, rejer, spinat og koriander. Eller hvad du ellers lige har i køleskabet. Husk endelig gomadressing, chilimayo eller sød chilisauce som dip.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl og tør spinaten. Skyl og halvér agurken, og skær den i tynde stave. Rens forårsløg, og skær dem i tynde strimler. Rens radiserne, og skær dem i tynde strimler.
Skær laksen i små mundrette stykker. Kog eller steg rejerne; pil dem, og afkøl.
Opblød rispapiret, 1 ad gangen, i køligt vand, til det er helt blødt.
Læg et stykke rispapir på køkkenbordet eller på et skærebræt. Fordel en passende mængde spinatblade, agurk, forårsløg, radiser, koriander og thaibasilikum på nederste ¹⁄₃ af rispapiret. Fordel laksestykkerne i den ene halvdel af rullerne, og fordel rejerne i den anden halvdel.
Rul rispapiret stramt sammen omkring fyldet. Klap de åbne ender ind, før du har rullet papiret helt sammen, og rul så resten af rispapiret om, til du har en færdig sommerrulle. Fortsæt sådan med alle ruller.
Læg rullerne på et fad, så de ikke rører hinanden, ellers klistrer de sammen og er ikke til at skille ad igen. Servér sommerrullerne med fx gomadressing eller chilimayonnaise.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 24. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth