Vietnamesiske sommerruller

Forårsruller skal steges, men sommerruller spises rå og sprøde med lækker dip til. De holder sig fint på køl i et par dage i en lufttæt beholder.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave på langs således: Skær dem først i 2-3 mm tynde skiver, læg dem i små stabler, og skær dem så i stave med samme tykkelse som skiverne. Skyl agurken, halvér den, og skær også den i tynde stave.
Skyl salathovedet, og lad det dryppe godt af i et viskestykke. Flæk salathovedet, og skær det i tynde både, så der er stok på alle stykkerne, som bladene kan hænge fast i. Rens forårsløgene, og skær dem ud på samme måde som gulerødder og agurk. Skyl ærteskud.
Læg 1 rispapir ad gangen i en stor skål med koldt vand, og lad det bløde op, til det er let bøjeligt.
Tag rispapiret op af vandet, og lad det dryppe lidt af på et rent viskestykke. Læg et nyt rispapir i vandet.
Læg det udblødte rispapir på et bræt, og læg et lille bundt gulerodsstave, agurk, salat, forårsløg, ærteskud, 1 stilk koriander og 2 mynteblade på midten af rispapiret og lidt ud over kanten i den ene side.
Fold rispapiret op omkring enderne på grøntsagerne, og rul det derefter fast sammen. Det klistrer sammen helt af sig selv. Læg de færdige sommerruller med lidt afstand imellem på et fad.
Hak chili og hvidløg, pres saften af limefrugten, og bland det hele sammen med fiskesauce og sukker. Rør, til sukkeret er opløst.
Servér sommerrullerne med chilisaucen til at dyppe i.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek