Vietnamesiske bao med kylling og råsyltede grøntsager

Vietnamesiske bao er dampede boller, der fyldes med kød og grøntsager. Det tager lidt tid at dampe bollerne, men de er ventetiden værd!

Bemærk: Hævetid: I alt 3 timer.

Ingredienser

Udstyr

en bambusdamper

Sådan gør du

Smuldr gær i en skål sammen med sukker og salt, og opløs det i vandet. Rør mælk, olie og eddike i. Tilsæt mel, og ælt dejen i ca. 10 minutter, til den bliver glat og smidig. Lad den hæve tildækket i skålen til dobbelt størrelse i ca. 2 timer.
Ælt dejen igennem, og gør den flad med hænderne. Drys bagepulver over, og ælt den sammen igen. Rul dejen til en lang rulle, 3 cm tyk. Skær rullen i 3 cm tykke skiver. Form hvert dejstykke til en bolle, og lad dem hvile i 5 minutter. Rul hver bolle ud til en ½-1 cm tyk oval med en kagerulle. Pensl hver bolle med lidt olie, og fold den sammen på midten. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve til dobbelt størrelse under et viskestykke i ca. 1 time.
Hæld lidt vand i en stor gryde, så det dækker bunden og et par centimeter af kanten. Lad det koge, og sæt en bambusdamper ned i gryden. Læg 2-3 boller i damperen, og damp dem i 7-8 minutter, til de puffer op. Fortsæt med at dampe bollerne, mens du tilbereder fyldet.
Kog sukker, eddike og salt sammen til en lage. Afkøl helt. Skræl gulerødder, kinaradise og glaskål, og skær dem i tynde skiver. Læg dem i en skål, og hæld lagen over. Lad grøntsagerne trække i 1 time, gerne længere.
Tænd ovnen på 200º. Læg kyllingebrysterne i et ovnfast fad. Pensl dem med hoisinsauce, og drys med sesamfrø. Steg dem i ovnen i 25 minutter, og skær dem herefter i skiver. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Skyl agurken, og skær den i tynde stave.
Smør chilisauce i de dampede bao, og læg herefter agurk, løg, råsyltede grøntsager og kylling i. Pynt med korianderblade, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft