Vegetarlasagne med quinoa

Quinoa, chiafrø og masser af grøntsager giver god fylde, så ingen vil savne kødet i denne lækre lasagne. Opskriften er tilmed med masser af ost, der giver en skøn smag!

Ingredienser

Sådan gør du

1Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Svits dem i olie i en stor gryde. Skyl auberginer, skær dem i små tern, og lad dem stege med i gryden, indtil ternene er gyldne og møre.
2Skyl og riv squash, skræl og riv gulerødderne, og vend begge dele i gryden. Krydr godt med salt, peber, basilikum og oregano, og lad det stege, indtil grøntsagerne falder sammen, og væden er fordampet.
3Hæld hakkede tomater, tomatpuré og bouillon i gryden, og bring det hele i kog. Skyl quinoa grundigt i en sigte, og tilsæt det sammen med chiafrø.
4Lad grøntsagssaucen simre i 20 minutter, og smag til med rødvinseddike.
5Rør alle ingredienserne sammen i en skål. Tænd ovnen på 200°.
6Læg et lag grøntsagssauce i bunden af et stort, smurt ovnfad. Læg et lag lasagneplader ovenpå. Top med et lag ricottacreme.
7Fortsæt med at lægge grøntsagssauce, lasagneplader og ricottacreme i lag, til alt er brugt.
8Drys til sidst med mozzarella revet i mindre stykker, og bag lasagnen i 35-40 minutter, til lagsagnepladerne er helt møre.
9Pynt lasagnen med basilikum, og servér med skyllet grøn salat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:11. juli 2018

Opskrift:

Fotograf:Winnie Methmann