Vegetarisk stroganoff med kartoffelmos

Skift det traditionelle oksekød ud med svampe og få en smagfuld vegetarisk gryderet.

Ingredienser

Sådan gør du

Rens alle svampene, og skær dem i grove skiver. Steg dem i smør i en tykbundet gryde, til de bliver flot gyldne.
Pil løg, skær dem i tynde både, og lad dem stege med i gryden, til de bliver klare.
Tilsæt paprika, mel, salt og peber, og vend godt rundt. Hæld tomatpuré, fløde, boullion og laurbærblade i gryden. Læg låg på, og lad retten simre i 30 minutter. Smag til med salt og peber.
Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Kog dem møre i en gryde med usaltet vand.
Hæld vandet fra kartoflerne. Tilsæt smør og fløde, og rør med et piskeris eller en kartoffelmoser, til kartoffelmosen er ensartet. Smag til med salt og peber.
Skyl og hak persille. Servér stroganoff med kartoffelmos, og pynt med persille.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 7. juni 2019

Opskrift:

Fotograf: Winnie Methmann