Varmrøget ørred med stuvede bladbeder

Den klassiske røgede laks er skiftet ud med ørred, og stuvet hvidkål er blevet til stuvede bladbeder. Det lyder måske avanceret, men turen til fiskehandleren er faktisk det mest krævende ved retten. Derefter er den klar i løbet af ingen tid!

Ingredienser

Sådan gør du

Rens bladbederne. Skær bladene fra (gem dem),og skær stænglerne i 2 cm tykke skiver. Pil og hak løg og hvidløg.
Steg bladbedestængler, løg og hvidløg i smør i en lille gryde. Hak bladene groft, og lad dem stege med.
Tilsæt hvidvin, og lad det koge næsten væk.
Hæld fløde ved, og lad den koge ind til den halve mængde. Smag til med salt og peber.
Servér de stuvede bladbeder sammen med varmrøget ørred og evt. brød og grøn salat.

Tip!

Double cream er en flødetype med ca. 48 % fedt. I dette tilfælde kan den erstattes med piskefløde.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth