Vaniljekranse – den bedste opskrift!

Vaniljekranse er nogle af de bedste julesmåkager i verden, er vi mange, der mener. Og også de mest dekorative. Få opskriften på lækre hjemmelavede vaniljekranse her.

Ingredienser

Sådan gør du

Hak mandlerne helt fint til mandelmel i en foodprocessor eller minihakker. Bland mandelmel, mel, salt og hjortetaksalt.
Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland dem med sukkeret. Bland vaniljesukkeret i melblandingen.
Ælt smørret i blandingen, enten ved håndkraft eller i foodprocessoren – dejen skal have konsistens som brødkrummer.
Saml dejen med det sammenpiskede æg (det er ikke sikkert, du skal bruge hele ægget).
Fyld dejen i en sprøjtepose med en mellemstor tylle, og sprøjt lange baner kagedej ud. Skær dem i 11-12 cm lange stykker, og form dem til vaniljekranse.
ELLER: Sæt dejen koldt i 30 minutter, og kør den igennem kødhakkerens vaniljekranseplade. Bag kagerne i 7-8 minutter ved 200°.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 10. december 2018

Opskrift:

Fotograf: AOP