Vaniljeis med rabarber og ristede mandelflager

Vaniljeisen er super nem at lave og krystalliserer ikke. Smagen er mild og dejlig af rabarber og ristede mandelflager.

Bemærk: Ovntid: 1 time og 10 minutter. Frysetid: 4-5 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

1 Rens rabarberne. Skær ⅕ af rabarberne i meget tynde, lange skiver på skrå. Kom sukker, vand og rabarber i en gryde, og kog det i et par minutter. Tag rabarberne op med en hulske (gem lagen), og lad dem dryppe godt af.
2 Tænd ovnen på 100º. Bred de letkogte rabarber ud på en bageplade med bagepapir, uden at de rører hinanden, og bag dem i ovnen i ca. 1 time.
3 Skær resten af rabarberne i små tern, og kog dem i den gemte sukkerlage, til de er næsten møre, men ikke udkogte. Tag dem op af lagen, og kog lagen ind til sirup. Lad siruppen køle af.
4 Skrab kornene ud af vaniljestangen. Kom æggeblommer, sukker, vaniljekorn og piskefløde i en stor skål, og pisk det til en tyk creme.
5 Vend de kogte rabarbertern og siruppen i iscremen, og kom den i en fryseegnet beholder beklædt med bagepapir eller husholdningsfilm. Sæt isen i fryseren i 4-5 timer, til den er hård.
6 Skru ovnen op til 170°. Bred mandelflagerne ud på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen i ca. 10 minutter. Afkøl mandelflagerne.
7 Tag vaniljeisen ud af fryseren ca. 10 minutter før servering. Drys isen med ristede mandelflager og tørrede rabarber.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek