Vaniljeis med mælkechokolade og saltede peanuts

Ispinde af hjemmelavet vaniljeis overtrukket med chokolade og drysset med peanuts. Den bedste kombination af sødt og salt!

Bemærk: Frysetid: Mindst 9 timer (eller natten over).

Ingredienser

Udstyr

otte ispindeforme

Sådan gør du

1 Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en kniv. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn med en elpisker, til massen bliver lys og luftig. Tilsæt salt.
2 Pisk fløden til blødt skum, og vend den forsigtigt i æggemassen.
3 Hæld iscremen i ispindeforme, og sæt dem i fryseren i 1 time. Stik pinde i isene, når de er blevet lidt faste, og sæt dem tilbage i fryseren i mindst 8 timer, gerne natten over.
4 Tag forsigtigt isene ud af formene, og læg dem på et fad med bagepapir. Sæt fadet med ispinde tilbage i fryseren.
5 Hak chokoladen, og smelt den forsigtigt i en skål over vandbad. Hak de saltede peanuts fint.
6 Hæld den smeltede chokolade i et højt glas, som er bredt nok til, at ispindene kan komme ned i det. Dyp isene ned i glasset med chokolade, så de får et jævnt chokoladeovertræk.
7 Drys straks hver ispind med lidt hakkede peanuts, inden chokoladen stivner. Læg isene tilbage i fryseren i mindst 1 time, før du serverer dem.

Tip!

Det skader bestemt ikke det færdige resultat at vælge en mælkechokolade af god kvalitet. Her er der brugt Caramelia 36 % fra Valrhona, som har en fin smag af karamel. Ispindeformene, der er brugt, hedder ”mini classic” og kan fx købes hos Kunst & Køkkentøj og på kageting.dk.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft