Vaniljeis med mælkechokolade og saltede peanuts

Ispinde af hjemmelavet vaniljeis overtrukket med chokolade og drysset med peanuts. Den bedste kombination af sødt og salt!

Bemærk:Frysetid: Mindst 9 timer (eller natten over).

Ingredienser

Udstyr

otte ispindeforme

Sådan gør du

1Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en kniv. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn med en elpisker, til massen bliver lys og luftig. Tilsæt salt.
2Pisk fløden til blødt skum, og vend den forsigtigt i æggemassen.
3Hæld iscremen i ispindeforme, og sæt dem i fryseren i 1 time. Stik pinde i isene, når de er blevet lidt faste, og sæt dem tilbage i fryseren i mindst 8 timer, gerne natten over.
4Tag forsigtigt isene ud af formene, og læg dem på et fad med bagepapir. Sæt fadet med ispinde tilbage i fryseren.
5Hak chokoladen, og smelt den forsigtigt i en skål over vandbad. Hak de saltede peanuts fint.
6Hæld den smeltede chokolade i et højt glas, som er bredt nok til, at ispindene kan komme ned i det. Dyp isene ned i glasset med chokolade, så de får et jævnt chokoladeovertræk.
7Drys straks hver ispind med lidt hakkede peanuts, inden chokoladen stivner. Læg isene tilbage i fryseren i mindst 1 time, før du serverer dem.

Tip!

Det skader bestemt ikke det færdige resultat at vælge en mælkechokolade af god kvalitet. Her er der brugt Caramelia 36 % fra Valrhona, som har en fin smag af karamel. Ispindeformene, der er brugt, hedder ”mini classic” og kan fx købes hos Kunst & Køkkentøj og på kageting.dk.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Betina Hastoft