Vandbakkelser med vaniljecreme, flødeskum og hindbærkompot

Det kræver lidt omhu at bage vandbakkelser. Dejen skal røres grundigt, og kagerne skal bages i ovnen, til de holder faconen – bagetiden kan variere en del.

Ingredienser

Sådan gør du

1 Tænd ovnen på 200º (brug ikke varmluft).
2 Kog vand og smør op i en kasserolle. Tilsæt sukker, salt og mel under omrøring. Rør rundt i dejen i 2-3 minutter ved høj varme. Lad dejen køle lidt af i gryden, og rør i den af og til.
3 Pisk æggene sammen, og rør dem i dejen lidt ad gangen. Rør ægget helt ind i dejen, inden du tilsætter mere æg. Dejen skal blive blød og blank.
4 Form store, runde kager med 2 skeer, og sæt dem med god afstand imellem på en bageplade med bagepapir.
5 Bag bollerne i ovnen i 30 minutter, ovndøren må ikke åbnes undervejs. Tag forsigtigt en enkelt bolle ud af ovnen, og luk ovndøren forsigtigt, ellers kan bollerne falde sammen. Stil bollen på bordet, og læg mærke til, om den begynder at falde sammen. Stil den straks tilbage i ovnen igen, hvis den gør, og bag alle bollerne i ca. 5 minutter længere. Holder bollen faconen fint, tager du dem ud af ovnen, og lader dem køle helt af på en rist.
6 Pisk alle ingredienserne til cremen sammen i en gryde. Bring cremen i kog under konstant piskning, og kog den godt igennem i et par minutter. Lad cremen køle af, og rør i den af og til, så den ikke danner skind på overfladen.
7 Kog hindbærrene hurtigt op med sukkeret. Afkøl.
8 Pisk fløden til flødeskum. Skær toppen af bollerne. Fordel vaniljecremen i bollerne, og læg 1 stor skefuld hindbærkompot i. Fyld derefter flødeskum i hver bolle, brug evt. en sprøjtepose. Læg låg på igen. Sigt flormelis over lige inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek