Vandbakkelser med jordbær og vaniljecreme

Vandbakkelser er luftige og florlette med et stort hulrum i midten, som nærmest kalder på at blive fyldt op med creme og jordbær.

Bemærk: Bag kagerne, så snart de er sat på bagepladen, og mens dejen stadig er lun. Åbn ikke ovndøren under bagningen, da kagerne så risikerer at falde sammen.

Ingredienser

Sådan gør du

1 Tænd ovnen på 250º. Kog mælk, vand, smør, sukker og salt sammen i en lille gryde.
2 Tag gryden af varmen, og rør alt melet i på en gang. Rør kraftigt, til dejen samler sig som en glat kugle.
3 Lad dejen køle af, til den er lun, og rør derefter æggene i dejen 1 ad gangen.
4 Sæt dejen i små kugler på en bageplade med bagepapir, og sæt pladen i ovnen. Sænk straks ovntemperaturen til 160º, og bag vandbakkelserne i ovnen i 20-25 minutter, til de er flot gyldne og ikke falder sammen – tjek det ved at tage en enkelt kage ud af ovnen og se, om den falder sammen.
5 Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen med et piskeris i en stor skål. Kog mælken op i en gryde, og hæld den i æggemassen i en tynd stråle, mens du pisker. Hæld det hele tilbage i gryden.
6 Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og rør dem i cremen. Læg også den tomme vaniljestang i gryden, og varm cremen op til lige under kogepunktet under konstant omrøring, så den ikke brænder på. Tag gryden fra varmen, når cremen tykner let. Afkøl, og rør af og til.
7 Pisk fløden til skum, og vend den sammen med den afkølede vaniljecreme.
8 Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i skiver. Flæk vandbakkelserne, og læg dem sammen med vaniljecreme og jordbærskiver.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft