Vandbakkelser med hindbærkompot og hindbærskum

”Choux au craquelin” er navnet på disse små forførende franske vandbakkelser, som er forsynet med en knasende sprød sukkertop.

Ingredienser

Sådan gør du

1Kog hindbær, sukker og vand sammen i en lille gryde i 4-5 minutter. Smag til med citronsaft. Hæld kompotten i en ren skål, og afkøl helt i køleskabet.
2Varm vand og smør op i en gryde, til det når kogepunktet. Tilsæt mel, sukker og salt, og rør kraftigt, til dejen slipper grydens kanter.
3Tag gryden af varmen, og lad dejen køle af i 5-7 minutter. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk godt med et piskeris, til dejen samler sig.
4Hæld dejen i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt 12 runde dejtoppe med en diameter på 5 cm på en bageplade med bagepapir (eller sæt dejen i runde kager på bagepladen med 2 skeer).
5Ælt alle ingredienser godt sammen med fingrene. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle, og stik den ud i 12 små cirkler med samme diameter som vandbakkelserne. Placér forsigtigt 1 dejcirkel oven på hver ubagt vandbakkelse på bagepladen.
6Varm ovnen op til 180°, og bag vandbakkelserne i 30-35 minutter. Åbn IKKE ovnlågen under bagningen, da vandbakkelserne så vil falde sammen. Tag forsigtigt en enkelt bolle ud af ovnen, og luk ovndøren forsigtigt, ellers kan bollerne falde sammen.
7Stil bollen på bordet, og læg mærke til, om den begynder at falde sammen. Stil den straks tilbage i ovnen igen, hvis den gør, og bag alle bollerne i ca. 5 minutter længere. Hvis vandbakkelsen derimod holder faconen fint, tager du alle vandbakkelserne ud af ovnen og stiller dem på en bagerist, til de er helt afkølede.
8Pisk fløden cremet, men ikke til skum. Mos hindbærrene til puré. Vend hindbærpuré og flormelis i fløden, og pisk den nu til lyserødt skum.
9Skær toppen af de afkølede vandbakkelser, og læg 1 tsk. hindbærkompot i bunden. Fordel hindbærskummet oven på kompotten i et højt lag, brug gerne en sprøjtepose med en stor stjernetylle. Læg top-pen på igen, og pynt med hindbærpulver. Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Betina Hastoft