Urtepandekager med spejlæg og bacon

Pandekager kan alle lide. Her serveres de med æg, bacon og revet ost, så det bliver et fyldigt måltid.

Ingredienser

Sådan gør du

Pisk boghvedemel, æg, olie og salt sammen i en stor skål. Tilsæt vand og mælk lidt ad gangen, mens du pisker videre. Pisk dejen glat, og lad den hvile i køleskabet i ½ time.
Skyl og hak purløg og persille fint. Rør det i dejen, når den har hvilet.
Bag pandekagerne i lidt smeltet smør på en varm pande. Hold dem varme på en tallerken under et stykke alufolie, indtil de<br /> skal serveres.
Skyl og tør rucolaen. Steg baconskiverne sprøde på en tør pande, og lad dem dryppe af på et stykke fedtsugende papir.
Opvarm en pande med lidt olie, og slå de æggene ud på panden. Steg dem til spejlæg (steg evt. spejlæggene på begge sider, så blommen bliver fast i stedet for flydende).
Anret pandekager, rucola, bacon og spejlæg på en tallerken, og drys med friskrevet emmentaler. Servér straks.

Tip!

Selv ret små børn kan hjælpe til i køkkenet. Det er med til at skærpe deres appetit og interesse for de forskellige råvarer.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft