Tunsandwich med æg

Denne franske sandwich med tun, ansjoser og friske grøntsager smager skønt og mætter godt.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog æggene i 9 minutter, og køl dem af. Pil dem, og skær dem i tykke skiver.
Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i halve. Skyl og slyng salatbladene. Skyl tomaterne, og skær dem i tykke skiver. Rens peberfrugten, og skær den i tynde ringe. Pil løgene, og skær dem i tynde ringe. Hæld væden fra tunen.
Skær flutene over på midten, og halvér dem. Gnid dem med hvidløg, og pensl med vineddike og olivenolie.
Læg salatblade på den ene halvdel, og dæk med tomatskiver og peberfrugt. Fordel plukket tunfisk, æg og evt. en ansjos ovenpå. Dæk med løgringe og et par basilikumblade. Krydr med salt og peber (husk, at ansjoser også er salte!).
Læg den anden halvdel af fluten over, og pak evt. brødet ind i madpapir.

Tip!

Fyld aldrig mere i en sandwich, end at du kan gabe over den.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek