Trøffelkugler med appelsin og lakrids

De skønne trøffelkugler hører hjemme på ethvert julekagebord. Vælg, om godterne skal smages til med appelsinskal og lakrids for en dejlig velkendt smag af julekonfekt, eller hindbærekstrakt, der giver lidt til fantasien.

Bemærk: Køletid: I alt ca. 2 timer.

Ingredienser

Udstyr

evt. et parisiennejern

Sådan gør du

Varm fløden op til kogepunktet i en gryde, og tag gryden af varmen. Hak chokoladen fint, og smelt den i den varme fløde. Rør, til massen er jævn.
Riv skallen af appelsinen. Smag chokolademassen til med appelsinskal, hindbærekstrakt eller lakridssirup.
Sæt trøffelmassen på køl i 1-2 timer, til den kan formes og trilles til kugler. Brug evt. et parisiennejern. Sæt kuglerne koldt, evt. på frys, hvis du er utålmodig eller har børn med i køkkenet.
Hak og smelt den hvide chokolade i en skål over vandbad. Den skal være flydende, men endelig ikke for varm. Dyp hurtigt kuglerne en ad gangen i chokoladen, dryp af, og læg dem på et stykke bagepapir.
Drys straks med kandiserede violer. Hvis du ønsker at pynte med hindbærstøv eller sølvstøv, så lad chokoladen hærde lidt først. Opbevar kuglerne tørt og køligt, men ikke på køl.

Tip!

Et parisiennejern kaldes også en melonske. Det er et lille køkkenværktøj, der hjælper dig til at lave fine, ensartede kugler af fx melon, agurk eller, som her, trøffelmasse.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 25. december 2018

Opskrift:

Fotograf: Stine Christiansen