Tomatsuppe med kikærter, kødboller og grove croutoner

En ekstra fyldig og lækker tomatsuppe, der både indeholder kikærter, kødboller og croutoner. Mums!

Ingredienser

Sådan gør du

Rist korianderfrø på en tør pande. Stød dem i en morter.
Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i olie i en gryde, uden at de tager farve. Tilsæt de knuste korianderfrø, cayennepeber og tomatpuré, og rør godt. Lad det simre i 2-3 minutter.
Afdryp kikærterne i en sigte, og vend dem i løgblandingen på panden sammen med hakkede tomater fra dåse. Tilsæt grøntsagsbouillon og balsamico. Læg låg på gryden, og lad suppen simre i 10 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Riv brødet i grove stykker, og vend dem med olie og salt.
Fordel dem på en bageplade med bagepapir. Rist brødstykkerne i 5-6 minutter i ovnen, til de er gyldne.
Rør kødet sammen med fintrevet løg, oregano og æg. Krydr farsen med salt og peber.
Form farsen til kødboller på størrelse med en valnød. Kog kødbollerne i suppen i 10 minutter. Smag til med salt og peber.
Servér suppen med grove croutoner, og pynt evt. med tallerkensmækkerblade.

Tip!

Kødbollerne bliver kogt i suppen. Du kan også stege dem på en pande og lægge dem i suppen lige inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck