Tomatsalat med mozzarella og pesto

Den klassiske tomatsalat med røde tomater, hvid mozzarella og grøn basilikum viser fint det italienske flag frem. Denne variant er peppet op med ekstra basilikum i form af god pesto.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl tomaterne, og skær dem i mindre stykker. Bræk mozzarella i mindre stykker.
Fordel tomater og mozzarella på et serveringsfad.
Dryp skefulde af pesto over.
Riv og pres citronen over salaten.
Pynt med basilikumblade, og dryp med olivenolie. Servér straks.

Tip!

Der bliver en stor portion tomatsalat. Får I ikke spist det hele, kan resten bruges i sandwicher dagen efter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 7. august 2019

Opskrift:

Fotograf: Kirsi-Marja Savola