Tiramisu med rabarber og Amaretto

Tiramisu med rabarber og Amaretto er en frisk version af den folkekære tiramisu i en sommerlig rabarberforklædning.

Bemærk: Trækketid: Mindst 3 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

1Tænd ovnen på 180°. Rens rabarber. Skær dem i 3 cm lange stykker, og læg dem i en bradepande beklædt med bagepapir.
2Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Mas vaniljekorn ud i lidt af sukkeret. Bland det sammen med resten af sukkeret, og drys det over rabarberne. Dæk rabarberne til med først et lag bagepapir og dernæst alufolie. Bag dem i ovnen i 20-25 minutter, til de er møre. Lad rabarberkompotten køle helt af.
3Dyp halvdelen af de sprøde ladyfingers i Amaretto. Fordel dem i bunden af et serveringsfad.
4Pisk æggeblommer og flormelis sammen med en elpisker til en lys og luftig masse. Pisk mascarpone i æggemassen. Pisk æggehviderne stive i en anden skål med rene piskeris, og vend dem forsigtigt i cremen.
5Smør et lag rabarberkompot ud over det lag af ladyfingers, der ligger i fadet. Smør herefter halvdelen af mascarponecremen oven på rabarberkompotten.
6Dyp de resterende ladyfingers i Amaretto, og læg dem oven på mascarponecremen. Fordel endnu et lag rabarberkompot ovenpå, og afslut med mascarponecreme.
7Sæt tiramisuen på køl, og lad den trække i mindst 3 timer.
8Rens rabarberne, og skær tynde bånd af dem med en tyndskræller. Vend dem i sukker. Pynt tiramisuen med rabarberbånd.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft