Tiramisu-islagkage med kaffelikør og kakao

Tiramisu er en klassisk italiensk dessert, der her får en iskold makeover! Foreningen af vaniljeis, kaffe, likør og kakao kan kun blive et lykkeligt ægteskab.

Bemærk:Frysetid: Mindst 4 timer.

Ingredienser

Udstyr

en aflang brødform, ca. 1,5 l

Sådan gør du

1Beklæd brødformen med husholdningsfilm, så det hænger et godt stykke ud over kanterne.
2Lad isen tø op i en skål ved stuetemperatur i ca. 20 minutter. Rør i isen, så den bliver blød som softice.
3Bland friskbrygget kaffe og kaffelikør i en flad skål. Dyp 1 ladyfinger ad gangen i kaffeblandingen.
4Fordel ½ af de kaffedyppede ladyfingers i bunden af brødformen, og drys med et tyndt lag sigtet kakao. Smør halvdelen af den bløde vaniljeis oven på ladyfingers i et jævnt lag.
5Læg de sidste kaffedyppede ladyfingers oven på isen. Drys igen med sigtet kakao, og slut af med et jævnt lag blød vaniljeis.
6Dæk isen med den husholdningsfilm, som hænger ud over kanterne, og sæt formen i fryseren i mindst 4 timer, til isen er helt frossen.
7Tag islagkagen ud af fryseren 10 minutter før servering, og drys overfladen med et tyndt lag fintrevet mørk chokolade.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Betina Hastoft