Timianfrikadeller med rød spidskål og grøn kartoffelsalat

Kartoffelsalaten til denne ret vendes med olie og eddike, og det gør den frisk i smagen og mindre fed end traditionel kartoffelsalat.

Ingredienser

Sådan gør du

1Rør kød med salt, peber og hakkede timianblade.
2Pil og riv løget, og rør det i farsen sammen med æg og mel. Rør mælken i lidt ad gangen.
3Sæt farsen på køl i 30 minutter.
4Skrub kartoflerne, og kog dem i en gryde med letsaltet vand i ca. 10 minutter, til de er møre, men stadig faste. Hæld vandet fra, og halvér kartoflerne.
5Rens og hak forårsløg. Skyl og hak persille. Vend forsigtigt kartoflerne med forårsløg, persille, olie, eddike, sennep, salt og peber. Lad kartoffelsalaten trække på køl i 15 minutter.
6Halvér spidskålen, kassér de yderste blade, og fjern roden. Snit skålen fint.
7Rør olie, citronsaft, honning, salt og peber sammen, og vend spidskålen med dressingen. Lad salaten trække på køl i ca. 15 minutter inden servering.
8Form farsen til frikadeller, og steg dem i olie og smør på en pande i 5-6 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte.

Tip!

Kartofler holder sig bedst, hvis de opbevares tørt og køligt. Det er vigtigt, at de er dækket til, for det er helt almindeligt dagslys, der gør kartoflerne grønne og dermed lige til at smide ud.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Line Falck