Tikka masala med lam og ris

Tikka masala er en klassisk indisk ret, der smager himmelsk. Gryderetten er her med lam, men man kan også sagtens bruge kylling.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl risene i en sigte. Kog dem i kokosmælk, vand og salt i 10 minutter ved svag varme under låg.
Tag dem fra varmen, og lad dem trække i gryden i 15 minutter, stadig under låg.
Pil løgene, og hak dem groft. Pil hvidløget, og hak det fint. Varm olien op i en stor (sautere)pande, og rist løg og hvidløg godt.
Tilsæt lammekød, og brun det godt på alle sider.
Bland spidskommen, koriander, garam masala, kanel, kardemommekapsler og laurbærblad, og vend det godt rundt med kødstykkerne.
Tilsæt kokosmælk, tomatpuré og vand. Kog op, tilsæt yoghurt, og smag til med salt og peber.
Læg låg på, og lad retten småsimre ved svag varme i 20 minutter.
Rist kokosflager (eller kokosmel) let på en tør pande, så de får lidt farve, og drys dem over risen.
Drys frisk koriander over tikka masalaen, og servér med kokosris.

Tip!

Kardemomme og kanel betragtes af mange som julekrydderier, men i det indiske køkken anvendes de hyppigt i hverdagens gryderetter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: wichmann+bendtsen photography